Direct registreren  |  Volg ons ook op Facebook!    
  Mantelzorgpunt Sliedrecht      
Mantelzorg       Ik ben mantelzorger       Jonge mantelzorger       Organisaties       Contact
           
    Voor de zorgprofessional    
       
       
         
   

Voor de zorgprofessional

   
    U bevindt zich hier: Mantelzorgpunt Sliedrecht » Organisaties » Voor de zorgprofessional    
         
   

Wanneer iemand het zelf niet meer redt, kijken we voor ondersteuning eerst naar wat de directe sociale omgeving voor iemand kan doen. Daarna wordt er eventueel (ook) professionele hulp ingeschakeld. De grotere rol van mantelzorgers en zorgvrijwilligers heeft invloed op het werk van u als zorgprofessionals.

Goed samenwerken

Naast een cliënt staat steeds vaker ook een mantelzorger, met een behoorlijke dosis ervaring. Zo'n mantelzorger heeft met eigen ogen gezien welke impact de ziekte of beperking op het leven van de cliënt heeft. Ze weten ook hoe hun naaste was vóór het ziekteproces en kennen het leven dat iemand voorheen leidde. Als verpleegkundige, verzorgende of helpende kunt u die kennis en ervaring gebruiken. Zo vult u uw eigen professionele vaardigheden aan. Samenwerken met een mantelzorger is niet altijd even vanzelfsprekend. Het vraagt een investering van beide kanten, maar is zeker de moeite waard. De zorg wordt er beter van!

Oordeel zelf of 'in gesprek gaan' loont

Op de website van MantelzorgNL kunt u als zorgprofessional een test doen. Met die test kunt u checken in hoeverre u al samenwerkt met partners, ouders, kind of bijvoorbeeld buren. Na het beantwoorden van de vragen krijgt u een persoonlijke uitslag. Interesse? Doe de test!

 
  Meer informatie:  
Zorgprofessional  
Netwerk  
Kennis delen  
   
       
         
         
         
         
         
           
      Direct contact?    
      Wil je dat wij contact met je opnemen? Heb je vragen over mantelzorg of de diensten van het Mantelzorgpunt? Stel ze gerust! Stuur een e-mail naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl

Gelijk een antwoord op je vraag? Bel dan:

0184 - 420539

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 16.00 uur.
   
           
    © Copyright Mantelzorgpunt Sliedrecht  |  Bonkelaarplein 7, 3363 EL Sliedrecht  |  Webdesign: Devaca