Direct registreren  |  Volg ons ook op Facebook!    
  Mantelzorgpunt Sliedrecht      
Mantelzorg       Ik ben mantelzorger       Jonge mantelzorger       Organisaties       Contact
           
    Geheugenkabinet    
       
       
         
   

Opening het Geheugenkabinet in Bibliotheek AanZet

   
    U bevindt zich hier: Mantelzorgpunt Sliedrecht » Nieuws    
         
   

Dinsdag 6 november wordt om 10.30 uur in Bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan in Sliedrecht het Geheugenkabinet geopend. Dit gebeurt tijdens het wekelijkse uurtje 'Koffie met...' dat speciaal voor deze gelegenheid om 10.00 uur zal beginnen. De opening, waarbij een bijzonder spel zal worden geïntroduceerd, zal worden verricht door Jan de Geus van Alzheimer Drechtsteden. De gemeente Sliedrecht heeft er voor gekozen een dementievriendelijke gemeente te zijn. Bibliotheek AanZet wilde daarop inspelen en sloot zich aan bij de groep die als eersten het Geheugenkabinet in Nederland introduceren. De samenwerking tussen Bibliotheek AanZet en Stichting Welzijnswerk Sliedrecht die al terug te vinden is in onderwerpen als ‘Sliedrecht dementievriendelijk’ en de uurtjes 'Koffie met...' zet zich ook voort in het Geheugenkabinet.

Er is in Sliedrecht immers sprake van een sterke vergrijzing, dus veel mensen die binnen de doelgroep van het Geheugenkabinet vallen. Maar niet alleen ouderen vallen binnen de doelgroep! Het Geheugenkabinet is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar alles wat met het geheugen te maken heeft. Vragen als: Wat is het geheugen, hoe werkt het, hoe houd ik het fit, maar ook: wat zijn de dingen die nog meer van invloed zijn op de geestelijke gesteldheid. Hoe weet ik of mij geheugen nog goed is? Is er reden tot ongerustheid? Wat is dementie? Hoe ga ik ermee om?

Het Geheugenkabinet vindt u rechts van de ingang. Er staan niet alleen een aantal boeken met interessante onderwerpen in, maar ook spellen. In de toekomst zal de collectie nog worden uitgebreid met andere materialen zoals muziek. De bibliotheek wil hiermee niet alleen een informatiepunt zijn, de medewerkers kunnen u ook voorlichten en doorverwijzen naar de hulpverlening die van belang is. We hopen u dinsdag 6 november te mogen ontmoeten om kennis temaken met het Geheugenkabinet!

     
       
         
         
         
         
         
           
      Direct contact?    
      Wil je dat wij contact met je opnemen? Heb je vragen over mantelzorg of de diensten van het Mantelzorgpunt? Stel ze gerust! Stuur een e-mail naar mantelzorg@welzijnswerksliedrecht.nl

Gelijk een antwoord op je vraag? Bel dan:

0184 - 420539

We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 16.00 uur.
   
           
    © Copyright Mantelzorgpunt Sliedrecht  |  Bonkelaarplein 7, 3363 EL Sliedrecht  |  Webdesign: Devaca